Un acoperiș are o anumită durată de viață, care poate fi scurtată semnificativ dacă acoperișul nu este întreținut corespunzător.

”Facem acoperișuri. Producție nouă, întreținere, reparare și renovare. Indiferent de tipul de acoperiș, vă promitem un acoperiș elegant, sigur și funcțional. Suntem specialiști autorizați cu angajați bine educați și cu experiență. Materialele și produsele cu care lucrăm sunt de cea mai înaltă calitate și provin de la furnizori cunoscuți. Oferim un nivel ridicat de servicii, ne respectăm promisiunile și livrăm la timp. Suntem o companie care este asociată cu contractori de acoperișuri și hidroizolații cu renume”… 

Cu texte similare operează majoritatea companiilor din domeniul construcțiilor de acoperișuri din țara noastră. Dar cum să facă un discernământ bietul client, să poată să aleagă o echipă de profesioniști, care să îndeplinească cu onestitate sarcinile de construcție a unui acoperiș, să poată avea încredere și să i se ofere o garanție reală în timp? Doar nimeni nu dorește ca peste un an-doi să-și caute dreptatea prin instanțe. Începem să ne clarificăm, pas cu pas.  

Când trebuie înlocuit acoperișul vechi cu unul nou?

Răspuns simplu: La timp!

Un acoperiș are o anumită durată de viață, care poate fi scurtată semnificativ dacă acoperișul nu este întreținut corespunzător. De exemplu, multe companii de asigurări refuză despăgubiri dacă acoperișul se prăbușește sau curge pentru că nu s-a reușit îngrijirea lui. 

Un acoperiș obișnuit are o speranță de viață între 30 și 40 de ani, cu condiția să fi avut grijă de el între timp. Întreținerea înseamnă să fie verificat la intervale regulate pentru a nu exista scurgeri, să fie îndepărtat mușchiul și să se urmărească starea generală a acoperișului.

Dacă acoperișul nu a fost renovat de 30 de ani sau mai mult, s-ar recomanda contactarea  unuia dintre experții noștri în acoperișuri care poate veni să verifice acoperișul.

Verificați în mod regulat acoperișul

Acoperișul dumneavoastră ar trebui verificat cel puțin o dată pe an, de preferință de două ori. O dată primăvara și o dată toamna. Inspecția de toamnă include, de asemenea, îndepărtarea frunzelor și a mușchilor din jgheaburi și țigle pentru a preveni spargeri de acoperiș parvenite în urma înghețurilor. Verificarea de primăvară este pentru a asigura că nu au existat crăpături din cauza frigului sau a zăpezii.

Dacă se vor efectua aceste verificări și se vor depista problemele la timp, se pot remedia toate ieftin și rapid. Din păcate, scurgerile adesea există cu mult timp înainte de a începe să picure în casă și sunt observate târziu de proprietarul casei.

Garanții obligatorii

Atunci când o companie construiește un acoperiș nou sau reînnoiește unul vechi, este inclusă, așadar, o garanție de bază, astfel încât clientul, să se poată simți în siguranță cu serviciul obținut.

Garanția acoperișului include, în primul rând, o garanție de hidroizolație, ceea ce înseamnă că toate materialele sunt incluse. Inclusiv se garantează înlocuirea sau reparațiile fără costuri suplimentare, pe un termen de până la zece ani de la instalarea acoperișului. Dacă proprietarul imobilului permite o inspecție a acoperișului în al zecelea an, este inclusă și o garanție suplimentară de cinci ani. În total, compania oferă prin urmare o garanție de cincisprezece ani pentru acoperișul unei case.

În legătură cu faptul că sunt folosite anumite tipuri de materiale de acoperiș, se poate întâmpla ca și furnizorul să aibă la rândul său o garanție pentru material. În astfel de cazuri, compania va anunța clientul.

Sfaturi despre eficiența energetică

Dacă este timpul să înlocuiți acoperișul, există o serie de posibilități de reducere a consumului de energie

Izolarea suplimentară a acoperișului  – un semn clar că acoperișul are nevoie de izolație suplimentară este atunci când se formează țurțuri din jgheaburi în timpul iernii. Prin izolarea suplimentară, scurgerile de condens sunt reduse, iar acoperișul devine mai strâns, ceea ce duce la un consum redus de energie.

Unghiul acoperișului  – în caz de țurțuri, coșul de fum, luminatoarele și orificiile de ventilație trebuie inspectate. Aspectul țurțurilor poate depinde de panta acoperișului, iar prin montarea  unui nou acoperiș, ventilația și izolația funcționează optim.

MONTACO garantează 

MONTACO le garantează clienților săi că este o companie decentă, că are abilitățile potrivite și că este independentă în raport cu furnizorii. Interesul pentru acoperișuri bune și clienți mulțumiți a pus bazele acestei companii deja de peste 24 de ani. Specialiștii noștri au crescut împreună cu compania și au învățat de la zero afacerea cu acoperișuri. Afacerea a crescut și clienții mulțumiți au oferit tot mai multe misiuni, inclusiv în raioanele Republicii. 

Astăzi, compania oferă tot felul de soluții de acoperiș, nu doar producție nouă. Forța de muncă este formată din câteva zeci de montatori și angajați în servicii precum arhitectură, inginerie, consultații pentru clienți și vânzări.

Cauți Oferte cu Materiale și Montaj Inclus?
Consultă-te cu specialiștii

Garanție montaj 10 ani

Vă garantăm că lucrările sunt efectuate corect. În cazul în care se dovedește că nu am reușit, garanția noastră de instalare înseamnă că vom restabili orice daune consecutive. Absolut gratuit.

Țigla metalică

Oferă o garanție funcțională de la 20 de ani pentru foile de acoperiș, inclusiv o garanție pentru rezistența culorii în straturile de suprafață, precum și defectele de material și de producție. O garanție de 50-60 de ani se aplică ruginii.

Țiglă ceramică

Garanția acoperișului se aplică defectelor originale de producție pe țiglele ceramice și se referă la rezistența la îngheț, etanșeitatea la apă și rezistența la rupere și acoperă utilizatorul final sau persoana care a preluat proprietatea.

Structura acoperișului

În țara noastră, majoritatea din cei noi intrați în industrie, doar promit. MONTACO a construit și renovat acoperișuri cu contract și garanție, încă din anul 1999. În contract mereu se stipulează termenii de executare, prețul, garanția calității. MONTACO garantează etanșeitatea substratului timp de 30 de ani de la momentul instalării.

Acoperiș de înaltă calitate

Absolut toate materialele noastre de acoperiș sunt fabricate după tehnologiile cele mai performante. Folosim materiale de la producătorul german Tissen Krupp și cel suedez SSAB, care oferă foi cu rezistență la zgârieturi greu de învins. Producția această ne oferă garanții, de asemenea, putem menține atât prețul, cât și timpii de livrare mici și cel mai important e că avem un control mai bun al calității.

Tiglele ceramice provin de la companii cu renume mondial, precum Tondach, Roben, Brikston, ș.a., care furnizează de multă vreme țigle și produse pentru acoperișuri de foarte înaltă calitate în toată lumea.

Drepturile beneficiarului

garanție acoperiș

În conformitate cu legea nr. 721 din 02.02.1996, „privind calitatea în construcții”, beneficiarul are dreptul să înainteze următoarele exigenţe esenţiale:

  • Rezistenţă şi stabilitate;
  • Siguranţă în exploatare;
  • Siguranţă la foc;
  • Igienă, sănătatea oamenilor, refacerea şi protecţia mediului înconjurător;
  • Izolaţie termică, hidrofugă şi economie de energie;
  • Protecţie împotriva zgomotului;
  • Utilizare sustenabilă a resurselor naturale.

Obligaţiile privind realizarea şi menţinerea pe întreaga durată de existenţă a acoperișului, revin factorilor implicaţi în conceperea, proiectarea și execuţia construcției, precum şi în postutilizarea ei, potrivit responsabilităţilor fiecăruia, indiferent de tipul de proprietate a investitorului.

Plata după finisarea lucrării

Cu MONTACO, clientul obține întotdeauna un preț fix înainte de începerea misiunii. Oferim întotdeauna un acord scris. Experții noștri în acoperiș vă ajută să planificați și să găsiți cea mai rentabilă soluție pentru renovarea acoperișului dumneavoastră.

Desigur, putem aranja finanțare flexibilă dacă doriți, în colaborare cu Microinvest, în rate la cele mai bune condiții.

Garanție lungă, fără ciudățenii!

Oferim întotdeauna o garanție de 10 ani pentru lucrările noastre de instalare. În plus, beneficiați și de o garanție la materiale de până la 60 de ani.

Practica noastră de garanție este clară și nu conține ambiguități. Dacă, împotriva șanselor, aveți o problemă cu noul dvs. acoperiș, contactați-ne și vom găsi o soluție la problema dumneavoastră. Sigur și simplu.

Articole similare: