Dacă acoperișul e prea uzat, atunci trebuie înlocuit cât de curând posibil. În așa cazuri se apelează la profesioniști, indiferent de sezon.

Dacă acoperișul vechi trebuie înlocuit, atunci apare întrebarea când este cel mai bun moment al anului pentru a-l înlocui? Această întrebare este într-adevăr una foarte relevantă. 

Orice problemă care afectează învelișul acoperișului trebuie tratat cu grijă pentru ca locuința să fie bine protejată o perioadă cât mai îndelungată de timp.

Fie pentru schimbarea totală sau repararea acoperișului, această lucrare poate fi efectuată oricând dacă aveți nevoie. Cu toate acestea, este totuși posibil să susținem că există, în opinia noastră, un moment ideal pentru înlocuirea acoperișului. Pentru a oferi cât mai multe informații, am ales să vă prezentăm o comparație a avantajelor și dezavantajelor fiecărui sezon. 

Deci, după părerea dvs., când este cel  mai bun sezon în Moldova pentru refacerea acoperișului?

Toamna – anotimpul ideal pentru schimbarea acoperișului 

În opinia noastră, toamna ar fi anotimpul ideal pentru a schimba un acoperiș. Acest sezon de tranziție între vară și iarnă este într-adevăr ideal pentru o astfel de muncă. În perioada de toamnă, mai multe elemente sunt grupate pentru a îmbunătăți atât eficiența reparațiilor acoperișului, cât și ușurința instalării de către echipele de montare ale companiei noastre.

Toamna are multe avantaje

În această perioadă a anului, specialiștii noștri observă câteva avantaje. Dintre aceste  elemente favorabile, observăm:

  • un nivel scăzut de umiditate;
  • temperaturi mai blânde;
  • un moment ideal înainte de sosirea iernii.

Vremea este, fără îndoială, principalul atu al acestui sezon. Temperaturile mai răcoroase ale toamnei sunt, de asemenea, foarte populare în rândul meșterilor de acoperiș. Acest timp este într-adevăr mai confortabil pentru a permite efectuarea lucrărilor atât pe acoperișul casei (în exterior), cât și sub acoperiș (pe interior). Umiditatea scăzută face, de asemenea, mai ușoară etanșarea șindrilei de pe acoperiș. Astfel, eficacitatea acoperirii va fi îmbunătățită în lunile august (sfârșit), septembrie și octombrie. Dacă se va urmări prognoza meteo, posibil și luna noiembrie să fie parțial favorabilă.

Principalul dezavantaj

Toamna zilele sunt mai scurte, iar asta înseamnă că și timpul de lucru se micșorează. Dacă toamna condiţiile meteo sunt mai favorabile, nu este deci surprinzător să constatăm că este o perioadă foarte aglomerată. Această perioadă a anului este căutată de mulți clienți care doresc să profite de această ultimă șansă înainte de sosirea iernii. Trebuie de ținut cont și de întârzierile și cozile care se pot acumula pe timpul verii. Perioada de vară este, de asemenea, deosebit de aglomerată. În ciuda orelor lungi de muncă ale echipelor de instalare a acoperișurilor, se întâmplă ca mici întârzieri suplimentare să întârzie tot programul.

Echipele de profesioniști vor face întotdeauna tot posibilul pentru a reduce aceste întârzieri.

Sfaturile noastre: 

  • de aplicat și planificat din timp înlocuirea acoperișului; 
  • cu mult înainte de septembrie, se va cere o consultație gratuită, iar oferta montării unui acoperiș de încredere nu va întârzia;
  • dacă se vor face acești pași importanți în timp util, beneficiarul va avea parte de echipele de profesioniști calificați, cu cea mai bogată experiență, chiar înainte de începutul toamnei. 

Cu ce sunt ocupați angajații de la MONTACO în cursul anului?

Dacă înlocuirea acoperișurilor are loc toamna, asta nu înseamnă că echipele noastre stau degeaba tot anul împrejur.

Vara, în opinia noastră, este anotimpul ideal pentru refacerea și reparațiile capitale ale acoperișurilor. Și nu este o coincidență că mulți oameni aleg vara pentru lucrările lor de reparare sau instalare parțială a acoperișului.

Lunile iunie, iulie și august au într-adevăr multe avantaje:

  • zile lungi cu multă claritate;
  • vreme interesantă;
  • vreme caldă care îmbunătățește eficiența gudronului ca adeziv pentru zonele cu probleme, etc.

Și nu întâmplător mulți dintre clienții noștri aleg perioada de înlocuire a acoperișului la începutul verii. Este la fel un moment aproape de ideal pentru schimbarea acoperișului. În luna mai (sfârșit) și început de iunie, de exemplu, nivelul de umiditate poate fi mai mic decât în ​​zilele caniculare din iulie și august. Sfatul nostru: 

  • de aplicat la profesioniști pentru o echipă care să vă înlocuiască acoperișul la începutul verii.
Cauți Oferte cu Materiale și Montaj Inclus?
Consultă-te cu specialiștii

Căldura extremă: un dezavantaj al sezonului de vară

Chiar dacă căldura poate fi un aliat pentru aderența stratului de acoperire, căldurile extreme  a verii sunt totuși un dezavantaj. În aceste condiții, pentru echipele de meșteri poate fi mai greu să-și facă bine treaba. Dacă este foarte cald la sol, unde se mai găsește câte o umbră, atunci doar ne putem imagina ce se face pe acoperișul unei case. 

Echipele noastre sunt obișnuite cu astfel de condiții și vor face întotdeauna tot posibilul pentru finisarea cu succes a lucrării. Cu toate acestea, munca lor se poate îngreuna. În plus, este bine de știut că temperaturile ridicate prezintă uneori un risc de deteriorare a materialelor. Dar arhitecții și experții profesioniști vă vor putea sfătui în acest sens. Nu ezitați să apelați la ei!

Primăvara – o altă perioadă interesantă

Dacă spre sfârșitul iernii au apărut mai multe semne că ar trebui schimbat acoperișul, cel mai bun moment pentru înlocuirea lui, va fi atunci când sosește primăvara. Martie, aprilie și mai sunt într-adevăr luni bune de luat în considerare în unele cazuri pentru lucrările de înlocuire a acoperișului.

Dacă toamna este cel mai bun moment al anului pentru a înlocuirea acoperișul datorită vremii blânde, același lucru este valabil și pentru primăvară. Considerată de mulți ca fiind  vremea ideală pentru o astfel de muncă, primăvara beneficiază de o anumită încălzire a temperaturilor exterioare și de un nivel de umiditate mai scăzut decât vara. 

Alte vești bune: antreprenorii specializați în acoperișuri nu sunt încă prea ocupați în general în această perioadă a anului. Prin urmare, se poate găsi mai ușor o companie care să vă desfășoare munca, la prețuri favorabile, decât în luna iunie, de exemplu.

Dezavantaj: ploaia

Principalul dezavantaj al lucrărilor pe acoperiș primăvara sunt ploile frecvente. Precipitațiile apărute brusc și deseori prelungite ar putea duce la întârzieri ale lucrărilor. Cu toate acestea, echipele de profesioniști vor face tot ce le stă în putere pentru a menține aceste termene cât mai scurte.

Schimbarea acoperișului în mijloc de iarnă: nimic imposibil

Să recunoaștem, iarna nu este primul sezon la care cineva se gândește când vine momentul de planificare a unei reparații totale a acoperișului casei. Chiar dacă este adevărat că această perioadă nu este ideală, pentru profesioniști nimic nu este imposibil.

Principalul avantaj al acestei perioade a anului, fără îndoială, este disponibilitatea tuturor  firmelor, specializate în acoperiș. Astfel, dacă aveți nevoie să vă înlocuiți urgent acoperișul, va fi posibil să  găsiți pe cineva calificat fără să așteptați prea mult. Dar atenție la practica acestor specialiști.

Rămâne adevărat că iarna, nu este perioada ideală pentru lucrările de acoperiș. Într-adevăr,  vremea rece din decembrie, ianuarie și februarie poate afecta materialele necesare înlocuirii acoperișului. Șindrila bituminoasă, de exemplu, își pierde flexibilitatea atunci când este expusă la temperaturi prea scăzute. Prin urmare, este mai dificil să fie instalată corect. Gudronul care acționează ca un agent de etanșare tinde, de asemenea, să fie mai puțin eficient, deoarece necesită căldură. Cu toate acestea, meșterii profesioniști sunt capabili să efectueze astfel de lucrări în ciuda condițiilor mai dificile. Se poate avea încredere în ei. 

Un punct important de reținut

Înlocuirea acoperișului se poate face indiferent de sezon. 

Deși este adevărat că anumite perioade ale anului sunt mai favorabile pentru o astfel de muncă, declarăm cu responsabilitate că orice este posibil în orice moment. La urma urmei, acoperișul este o componentă esențială a casei. Pentru a vă proteja în continuare casa de intemperii, nu trebuie neglijat refacerea unui acoperiș. Așadar, primăvară, vară, toamnă, iarnă, nu ezitați să apelați la profesioniști în orice perioadă a anului pentru a vă înlocui  acoperișul deteriorat.

Solicitați acum o ofertă gratuită pentru reparația acoperișului dvs. Indiferent unde locuiți, specialiștii noștri – cei mai calificați din zonă, pot avea grijă de casa dumneavoastră!