Descoperă de ce tabla profilată pentru acoperișuri este ideală pentru economii și durabilitate, oferind o soluție eficientă și durabilă.

Tabla profilată pentru acoperișuri se mai numește și tablă de oțel ondulată sau cutată. Aceasta este realizată din tablă de metal, acoperită cu vopsea. I se mai spune tablă galvanizată și profnastil. În fond este aceleași foaie de metal, din care se produce și țigla metalică. Metoda de producere este  prin laminare la rece și îndoire în foi profilate de diferite grosimi și forme de undă. Tabla de oțel ondulată este potrivită pentru acoperișurile clădirilor industriale și civile, pentru depozite, clădiri speciale. De asemenea se folosește la spațiile comerciale cu deschideri mari, decorarea acoperișurilor, pereților interiori și exteriori ai construcțiilor cu structură de oțel. Are caracteristicile de greutate ușoară, rezistență ridicată, culoare bogată, construcție convenabilă și rapidă, rezistență la cutremur, rezistență la foc, la ploaie, durată lungă de viață și fără cheltuieli de întreținere. 

Material folosit pe scară largă

Este practic un produs gata de utilizare care poate fi tăiat, pliat, presat, găurit, laminat, cusut și îmbinat, totul fără a deteriora suprafața sau substratul. Acest produs este disponibil în diferite forme, adică panouri laminate, profile trapezoidale, foi ondulate, foi netede, bobine și benzi înguste. În plus, este disponibil într-o varietate de grosimi, culori și forme pentru a satisface nevoile specifice ale clienților.

Tabla profilată, sau tabla cutată, este tabla de oțel formată prin presare la rece sau laminare la rece. Aceasta este realizată din tablă de oțel colorată, galvanizată, inoxidabilă, anticoroziune, tablă de aluminiu sau altă tablă subțire. Tabla de oțel profilată are caracteristicile de greutate ușoară, rezistență ridicată, preț scăzut, performanță seismică bună, construcție rapidă și aspect frumos. Cu ea sunt acoperite gări, stadioane, săli de concerte și de teatre, etc. În conformitate cu diverse cerințe de aplicare, aceasta poate fi presată în tip val, tip T, tip V, și altele.

Caracteristici tehnice

Vom lua o foaie de țiglă metalică 2 m lungime, cu lățimea de 1,09. Dacă foaia are 2 m lungime și 0,5 mm grosime, greutatea va fi de aproximativ 8,5565 kg per bucată (0,5 X 1,09 X 2 X 7,85). Densitatea oțelului carbon este de aproximativ 7.85 g/cm3. Acoperirea este prea ușoară pentru a fi ignorată. Astfel puteți cunoaște greutatea fiecărei plăci. Pentru mai multe detalii, puteți contacta managerul nostru profesionist de vânzări. 

Calități principale:

 • Culoare bogată: formă frumoasă, decor puternic, combinație flexibilă, poate exprima diferite stiluri arhitecturale;
 • Greutate ușoară: 6-10 kg/m, rezistență ridicată (la curgere 250-550 MPa), rigiditate bună a suprafeței, performanță antiseismică bună a agentului de impermeabilizare.
 • Sigur și convenabil: Construcția și instalarea sunt rapide, cu volumul de muncă la instalare și transport redus.
 • Protecția mediului: aplicarea reciclabilă și popularizată a tablei de oțel profilate pentru a îndeplini politica de dezvoltare durabilă a economiei naționale.
Cauți Oferte cu Materiale și Montaj Inclus?
Consultă-te cu specialiștii

Tabla profilată are o serie de avantaje, dacă e să o comparăm cu alte materiale pentru acoperiș, utilizate în aceeași măsură în țara noastră. Așa dar cele mai importante avantaje ale acestora includ:

 • Rezistență excelentă la coroziune: posibilitatea de a alege între diferite straturi de protecție (poliester lucios și mat, acoperire hibridă, acoperire poliuretanică și acoperiri metalice – zinc și aluzinc). Stratul de zinc oferă o bună protecție tablei de oțel zincat prevopsite;
 • Rezistență ridicată la căldură: Suprafața reflectorizantă a materialului ajută la reflectarea eficientă a razelor solare și, la rândul său, reduce cantitatea de căldură transmisă. Reflexivitatea termică se traduce prin economii de energie;
 • Estetică: Tabla de metal profilată prevopsită este disponibilă într-o multitudine de modele și diferite dimensiuni, conform cerințelor clienților noștri;
 • Prețul tablei profilate – mai mic decât unele țigle metalice de acoperiș;
 • Diferite înălțimi de relief – permite o utilizare largă și aranjamente interesante;
 • Disponibilitate în multe variante de culoare;
 • Posibilitatea de a face perforații pentru a îmbunătăți proprietățile acustice ale instalației;
 • Disponibilitatea accesoriilor: șuruburi, cuie, garnituri, material anticondens;
 • Garanție a onorării unei comenzi individuale în aceeași culoare (nuanță);
 • Versatilitate: poate fi folosită în cele mai diverse zone.
Tabla Profilată pentru Acoperișuri

Tabla profilată pentru acoperișuri de la montaco.md este o garanție a produselor de cea mai înaltă calitate la un preț bun, confirmată de numeroase premii din industrie.

Ținem cont de unii factori când alegerea cade pe foile cutate

Prețul tablei profilate este un factor important pentru investitor, dar ar trebui să se țină cont și de durabilitatea acoperișului. Tabla cutată galvanizată de înaltă calitate are o rezistență foarte bună la deteriorări mecanice și umiditate, așa că se poate lua în considerare achiziționarea acesteia pentru acoperișul unei case unifamiliale care este expusă acestor factori. Cu toate acestea, într-un astfel de caz, merită să se facă alegerea pe o variantă cu un strat de protecție care să o protejeze suplimentar împotriva razelor UV (ultraviolete) sau a apei. Tabla cu un strat de protecție din aliaj zinc-aluminiu este soluția cel mai frecvent aleasă pentru acoperiș. Dacă investitorul alege cel mai bun strat de protecție, cum ar fi METROTILE sau tabla suedeză SSAB, el poate primi o garanție a produsului de până la 50 de ani.

Tabla profilată, datorită formei geometrice caracteristice, se potrivește caselor construite într-un stil modern, minimalist. Investitorii aleg de obicei o culoare de acoperire asociată cu acest stil și subliniind-o – grafit, gri sau metalic. Instalațiile industriale, depozitele și halele de producție au nevoi diferite pentru tipuri specifice de tablă. Acoperirile de oțel cu un strat de zinc – aluminiu sunt mult mai frecvente.

Utilizarea tablei profilate pentru acoperiș

Un avantaj uriaș al plăcilor profilate este faptul că ele pot fi și sunt folosite practic ca acoperiș cu orice unghi de înclinare (în funcție de înălțimea profilului tablei). Dacă luăm în considerare viteza de instalare și prețul materialului, tabla cutată va funcționa cel mai bine pe acoperișuri mari și simple, la fel ca țiglele metalice scumpe din clasa premium sau lux, produse la comandă.

Pentru că tabla aparține așa-numitelor acoperișuri ușoare, merită de luat în considerare achiziționarea acestuia și în cazul în care structura acoperișului nu este proiectată pentru un tip de material mai greu (de exemplu, țiglă ceramică de acoperiș) sau de exemplu dacă înainte de renovare acoperișul a fost realizat din țiglă metalică.

Foile de tablă profilată au fost și sunt un material de construcție popular de ani de zile. Acestea sunt utilizate pe scară foarte largă. Ele sunt cel mai adesea folosite pentru a acoperi blocuri și construcții:

 • În clădiri de locuit;
 • În clădirile și spațiile fermelor (grajduri);
 • În garajuri;
 • În depozite și adăposturi.

Completitudinea acoperișului

Pentru a face acoperișul etanș, durabil și estetic, compania oferă accesoriile necesare pentru toate țiglele metalice pentru acoperiș: șuruburi, țigle de coamă și alte tampoane asortate în culoare cu țiglele metalice pentru acoperiș, precum și benzi de etanșare, vopsele de retuș și foi plate pentru orice fel de acoperiș care nu este standard. 

Sistem de scurgere din tablă zincată

Compania noastră oferă o gamă largă de sisteme de scurgere a apei de pe acoperiș. Sistemele oferite de noi nu sunt impuse nimănui, dar sunt mai ieftine decât se găsesc pe piață. Investind într-un acoperiș, ar fi păcat să fie lăsată casa fără drenaj și fără sisteme de scurgere a apelor pluviale.

Tabla zincată a fost alternativa economă a cuprului pentru sistemele de evacuare și drenaj a apei. Pentru cei care nu au pretenții estetice – tabla e soluția cea mai eficientă”, menționează specialiștii MONTACO.

Articole similare: