Montajul este o parte importantă din bugetul pentru construcție/renovare a acoperișului unei case. Importanța lui tehnică depășește deseori 75% din totalul componentelor unui acoperiș.
De aceea, echipa de montaj trebuie aleasă cu mare grijă, astfel încât să aveți siguranța că-și fac treaba responsabil și calitativ, iar prețul montajului să nu depășească prețurile medii de pe piața cu mai mult de 10%.

pret montaj sindrila bituminoasa

Experiența altor țări arată că nu toți specialiștii în acoperișuri execută lucrări de dulgherie, de tâmplărie și, cu atât mai mult, de ranforsare cu beton și zidărie. De regulă acestea sunt făcute de constructori—echipa care a ridicat casa—montatorilor de acoperișuri revenindu-le doar învelitoarea. La noi, în Moldova, meșterii de acoperișuri preiau tot mai multe din aceste funcții, dacă nu chiar pe toate.

Ai nevoie de acoperiș la cheie?
Vezi oferte

Prețul montajului acoperișurilor pentru fiecare lucrare

Montajul acoperișului ar fi bine să-l despărțim pe tipuri de lucrări de acoperiș:

Lucrări de acoperișPreț montaj acoperiș în Moldova
Înlocuirea acoperișului vechi pe structura existentă14-15€/m2
Acoperiș nou din țiglă metalică fără elemente decorative din lemn17-18€/m2
Acoperiș nou din țiglă metalică cu elemente decorative din lemn18-20€/m2
Acoperiș nou din șindrilă bituminoasă fără elemente decorative din lemn17-18€/m2
Acoperiș nou din șindrilă bituminoasă cu elemente decorative din lemn18-20€/m2
Acoperiș nou din țiglă ceramică cu elemente decorative din lemn23-25€/m2
Reconstrucția totală în mansardă locativă cu demolarea acoperișului vechi, ranforsare cu brâuri din beton, cu zidărie pereți, cu construirea acoperișului nou termoizolat și accesorizat la cheie25-35€/m2
Montaj sistem de scurgere10-15€/m.l.
Montaj lambriuri la streașină10-15€/m.l.
Montaj termoizolație între căpriori12-15€/m2
Montaj strat suplimentar termoizolație între șipci (inclusiv șipcile)12-15€/m2
Montaj scară de mansardă100-150€/buc.
Montaj ferestre de mansardă în acoperiș nou80-100€/buc.
Montaj ferestre de mansardă în acoperiș existent100-150€/buc.

Desigur, mai există tipuri de lucrări care nu sunt incluse în listă, însă principalele poziții în prețurile pentru montajul acoperișului le-am acoperit.

pretul montajului tiglei metalice

Pentru acoperișuri, raportul “preț montaj” înseamnă “calitate și garanție”

Cu devieri foarte mici, aceste prețuri pot fi întâlnite foarte des pe piața moldovenească de acoperișuri. Ceea ce vrem să sugerăm este că, plătind prețul pentru montaj, ar trebui să fiți asigurați de un nivel destul de ridicat de calitate și ar fi bine sa obțineți garanție pentru lucrările de montaj pentru o perioadă de cel puțin 5 ani.

Aici apar 2 opțiuni: sau găsiți o echipă prin recomandare care dă garanție și vă ocupați personal de restul componentelor pentru acoperiș, sau angajați o firmă care se va ocupa 100% de toate și care nu depășește prețurile de piață pentru acoperiș din Moldova. MONTACO nu percepe adaos comercial la serviciile de montaj. Prețul pe care îl achitați pentru montaj revine direct echipei de montatori. Deci plătiți la fel ca și altor echipe individuale. În același timp obțineți siguranța relației contractuale cu o companie cu reputație impecabilă, precum și garanție de 10 ani.

Pretul montajului țiglei ceramice
Cauți soluții complexe cu montaj și materiale?
Vezi Oferte