MONTACO white Consultație

Supraten

Despre Supraten

Econom

Tink Strukturat – material de finisaj decorativ cu adaos siliconic pentru lucrări la interior și exterior.

 

Supraten Tink Strukturat

TINK STRUCTURAT- NIC 20 — este un material decorativ mat, gata de utilizare, pentru lucrări interioare și exterioare. Conține polimer acrilic, umpluturi minerale, fărâme de marmură, aditivi de modificare și hidrofobizare, și pigmenți.

CULOARE

Alb. Poate fi colorat cu vopsea concentrată COLER, amestecând cu un mixer cu turație redusă sau cu o mașină de colorat electronică conform sistemului SupratenColor.

PROPRIETĂȚI

 • Calități ergonomice speciale;
 • Elasticitate și plasticitate ridicată;
 • Rezistență la intemperii și radiații UV;
 • Durată lungă de viață;
 • Rezistență crescută la uzură;
 • Nu reduce permeabilitatea la vapori a substratului;
 • Pentru lucrări interioare și exterioare.

DOMENIUL DE APLICARE

Recomandat pentru aplicarea pe toate tipurile de substraturi minerale: beton, piatră, cărămidă, tencuieli de gips și ciment, gips-carton și altele.

PREGĂTIREA SUBSTRATULUI

Substratul trebuie tratat cu grund SUPRATON EXTRA. Este important să aplicați tencuiala decorativă pe suprafețe perfect netede, reparând toate cavitățile și fisurile cu material de șpăcluire. Substraturile cretoase și nisipoase trebuie întărite în prealabil cu grund penetrant TUFFUHGPUHT. Pe tencuieli noi pe bază de ciment, TINK se aplică după finalizarea hidratării, nu mai devreme de 28 de zile. Suprafața trebuie acoperită cu grund de cuarț GLETA SILICONATĂ, astfel încât după uscare să nu rămână pete. Grundul de cuarț pentru TINK colorat trebuie colorat cât mai exact posibil în nuanța TINK. Respectarea atentă a instrucțiunilor asigură calitatea aplicării tencuielii structurate.

PREPARAREA PRODUSULUI

Înainte de utilizare, conținutul găleții se amestecă bine până la omogenizare. Este permisă diluarea cu grund SUPRATON EXTRA, dar nu mai mult de 2%. La aplicarea pe o singură suprafață, mai multe găleți de TINK STRUCTURAT colorat trebuie amestecate într-un singur recipient pentru a evita diferențele vizibile de culoare. După 18 ore de la grunduire, TINK STRUKTURAT se aplică într-un singur strat, având grosimea fărâmelor de marmură.

MOD DE APLICARE

TINK STRUKTURAT se aplică cu o mistrie din oțel inoxidabil. Timpul de lucru după aplicare la temperatura de +20°C este de 60 de minute. NIC se structurează cu o mistrie din plastic prin mișcări circulare timp de 15-20 de minute la grosimea fărâmelor. TINA se structurează cu o mistrie din plastic vertical, orizontal sau transversal în funcție de structura dorită. Evitați întreruperea lucrării pe o singură suprafață pentru a preveni apariția îmbinărilor. În cazul unei pauze, lipiți o bandă adezivă de-a lungul îmbinării și continuați lucrul de la acel punct, îndepărtând banda împreună cu TINK. Evitați îmbinările orizontale. După utilizare, uneltele trebuie spălate cu apă.

ATENȚIE!

Aplicarea înainte de ploaie și ceață este strict interzisă. Lucrați la umbră, la temperaturi cuprinse între +5°C și +25°C. Pentru a evita diferențele de culoare, mai multe găleți de tencuială decorativă colorată trebuie amestecate într-un singur recipient. Calitatea produsului este garantată dacă sunt respectate instrucțiunile tehnice.

NORMĂ DE CONSUM

 • NIC 15 — 2,6 kg/m²
 • NIC 20 — 3,3 kg/m²
 • TINA 15 — 2,3 kg/m²
 • TINA 20 — 2,6 kg/m²

USCARE

Timpul de uscare al TINK STRUCTURAT depinde de temperatura și umiditatea aerului și este de 72 de ore. În această perioadă, tencuiala decorativă trebuie protejată de umiditate.

DEPOZITARE

Păstrați în recipientul original sigilat, la temperaturi cuprinse între +5°C și +25°C, în locuri uscate și ferite de razele solare.

TERMEN DE VALABILITATE

24 de luni.

AMBALARE

Găleți de plastic de 15 kg.

MĂSURI DE PRECAUȚIE

 • H317: Poate provoca o reacție alergică a pielii.
 • P102: A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
 • P103: Citiți eticheta înainte de utilizare.
 • P280: Purtați mănuși de protecție, îmbrăcăminte de protecție și echipament de protecție pentru ochi/față.
 • P302+P352: ÎN CAZ DE CONTACT CU PIELEA: spălați cu multă apă și săpun.
 • P333+P313: În caz de iritație a pielii sau apariția unei erupții cutanate, consultați un medic.
 • P501: Eliminați conținutul/recipientul în locuri special amenajate, conform legislației în vigoare.

În caz de nerespectare a regulilor de siguranță, producătorul nu este responsabil pentru daunele provocate.

Dacă sunteți în căutarea unui magazin online de materiale de construcție în Moldova, unde puteți cumpăra tencuială decorativă NIC 20 B-0 15kg, ați ajuns la locul potrivit! La compania «MONTACO» puteți cumpăra tencuială decorativă NIC 20 B-0 15kg la cel mai mic preț din Chișinău!

Parteneri