MONTACO white Consultație

Țiglă Metalică

Țigla metalică are deja tradiții de peste 25 de ani pe piața acoperișurilor din Republica Moldova și s-a dovedit a fi înlocuitorul econom al plăcilor urâte din azbociment (șifer).

Comandă
acum
Econom
De aceea există tablă de 0,35 – 0,4 mm grosime, pe care v-o punem la dispoziție rapid și cu buget redus.

Standard

Calitatea țiglei metalice se determină prin compoziția ei și anume: grosimea tablei, cantitatea de zinc distribuită pe suprafața ei și calitatea polimerului ce o acoperă.

Premium

Producătorul german Tissen Krupp și cel suedez SSAB sunt pionieri în producția de tablă cu suprafețe deosebit de rezistente, iar produsele din aceste materiale au garanția producătorului până la 50 de ani.

Lux
și un strat din granule de bazalt care conferă rezistență înzecită și elimină efectul sunetului de la ploaie și grindină.

Țiglă metalică în Moldova

Acoperișul are un rol important în protecția clădirii de fenomenele naturii, precum ger, zăpadă, ploaie, vânt, grindină. De aceea alegerea materialului pentru acoperiș trebuie făcută cu o atenție deosebită.

Țigla metalică este fabricată din oțel zincat, prevopsit, se deosebește prin durata lungă de viață, este ușor de instalat și are o greutate redusă.

Este durabilă, elegantă și vine într-o varietate vastă de culori și stiluri, transformând o casă veche în una modernă și contemporană. Țigla metalică este un material de acoperiș foarte popular nu doar la noi în țară ci și în întreaga lume.

Principalele avantaje ale acoperișului din țiglă metalică

Deși există mai multe materiale disponibile pe piață pentru realizarea unui acoperiș, acoperișul metalic este cel mai avantajos, din mai multe puncte de vedere. În acest fel, este fără îndoială cel mai economic, practic și de durată, comparativ cu alte materiale disponibile.

Practicitate

Întrucât țigla metalică se produce în conformitate cu măsurile corecte ale acoperișului tău, aceasta nu generează deșeuri și cheltuieli inutile. Un alt factor foarte important este numărul de profesioniști implicați în lucrare, comparativ cu alte materiale. Un acoperiș din țiglă metalică necesită o echipă de instalatori relativ mică, se instalează rapid, iar rezultatul este unul foarte practic, datorită materialului care poate fi ușor transportat și instalat. 

Durabilitate

Țigla metalică este un material durabil. Aceste plăci ating o perioadă de exploatare între 40-70 de ani, rămânând în același timp în stare bună. Rezistența sa la coroziune și șocuri mecanice atrage o mulțime de clienți, ceea ce face ca acest material sa fie din ce în ce mai utilizat în diferite tipuri de proiecte.

Când este acoperit cu țigle metalice, acoperișul are cerințe reduse de întreținere. În plus, odată instalat, nu există nicio îngrijorare cu privire la uzura rapidă sau neașteptată ca în cazul altor materiale.

În plus, dacă ai nevoie de reparații în timp, aceste țigle sunt ușor de reconstruit și se schimbă doar ceea ce este necesar pentru întreținere, fără a compromite celelalte țigle care sunt în stare bună.

Calitate

Toate țiglele care compun acoperișurile noastre metalice au calitate garantată de producător. Fabricat din bobine, materialul trece prin utilaje care deformează bobina în forme atât trapezoidale, cât și ondulate, conform cerințelor proiectului.

În plus, învelișul realizat cu galvalume adaugă mult la estetica produsului și, de asemenea, aduce mai multă rezistență acoperișului. Dacă o comparăm cu țigla galvanizată sau alte straturi de acoperire, țigla metalică este mai sigură. Deoarece este fabricată din aluminiu, zinc și silicon, ceea ce conferă materialului rezistență diferențiată.

Din ce în ce mai multe țigle sunt folosite zilnic pe acoperișurile metalice, ceea ce garantează rezistența și calitatea proiectului tău. 

Economie și versatilitate

Ca urmare a tuturor avantajelor enumerate mai sus, economia iese în evidență ca principalul avantaj. Nevoia redusă de întreținere, caracterul practic la momentul instalării fără a implica mulți profesioniști și durabilitatea materialului economisesc mulți bani. 

În plus, acoperisurile metalice sunt realizate la comandă și îndeplinesc orice tip de proiect. Fie că este vorba de șopron sau casă, acoperișul va avea aceeași intensitate în calitate, totul pentru a răspunde cerințelor tale în cel mai bun mod posibil. 

De ce să alegi țigla metalică?

În concluzie, țigla metalică este o alegere excelentă pentru proprietarii de case care caută un acoperiș durabil, elegant și rentabil. Este rezistentă la intemperii, iar instalarea sa este ușoară și eficientă. Dacă ești în căutarea unui material de acoperiș durabil și elegant pentru casa ta, țigla metalică poate fi soluția potrivită.

  Catalog.pdf

  Ce zic clienții

  Lasă recenzia ta
  5 din 5 (64 Recenzii)
  Sute de clienți satisfăcuți în toată țara

  Întrebări frecvente

  Este țigla metalică mai scumpă decât alte materiale de acoperiș?

  Prețul țiglei metalice variază în funcție de producător și de densitatea/grosimea tablei, dar poate fi mai scumpă decât alte materiale de acoperiș. Pentru o listă de prețuri actualizate, vedeți acest articol.

  Țigla metalică poate fi instalată pe orice tip de acoperiș?

  Țigla metalică poate fi instalată pe majoritatea tipurilor de acoperiș, dar este important să să te consulți cu experții. Pentru detalii, citește articolul “Cum construim corect un acoperiș în Moldova?

  Care sunt avantajele țiglei metalice față de alte materiale?

  Odată ce cunoaștem toate aceste calități, știm că este foarte important să avem o acoperire eficientă. Pentru a îndeplini proiectul rapid, eficient și cu calitate, alege țigla metalică pentru acoperișul tău. Este ușoară, deși are o rezistență excelentă. Toate avantajele sale generează securitate atât pentru profesionistul care o va instala, cât și pentru consumatorul final. În acest fel, îmbină siguranța cu economia și estetica.

  Apropo de estetică, care este și ea un factor important atunci când decizi ce acoperiș să alegi – acoperișurile metalice rămân mereu în modă și vor arăta bine tot timpul. Dar nu putem uita că rezultatul final depinde și de un bun profesionist. Apelează la MONTACO. Oferim cele mai bune prețuri, o atârnare profesionistă, cu contract și garanție la fiecare proiect.

  Cât durează țigla metalică?

  Totul depinde de calitatea țiglei procurate. Dar în mediu, dacă procurați de la un producător respectabil, vă puteți aștepta la o durabilitate între 30-40 de ani. Cei mai buni producători garantează durabilitate și de peste 50 de ani. Vedeți aici exemple de acoperișuri excepționale pe țiglă metalică.

  Cât de zgomotos este un acoperiș din țiglă metalică?

  Spre deosebire de așteptările inițiale, acoperișurile din țiglă metalică nu produc zgomot. Cu toate acestea, există câteva aspecte importante de luat în considerare pentru a asigura acest lucru, cum ar fi izolarea și montajul adecvat al țiglei metalice. Pentru a reduce zgomotul produs de ploaie, este important ca acoperișul să fie instalat pe o bază solidă și izolat corespunzător.

  Care este garanția țiglei metalice?

  Țigla metalică este concepută pentru a rezista mulți ani. În general, durata de viață a unui acoperiș din țiglă metalică depinde de mai mulți factori, inclusiv calitatea materialelor utilizate, procesul de instalare și condițiile meteorologice din zona unde este amplasată casa.

  Partenerii MONTACO oferă o gamă de țiglă metalică, iar produsele din gama Premium au una dintre cele mai mari garanții de rezistență la coroziune de pe piața de profil din Moldova: 50 de ani. De asemenea, aceeași țiglă metalică are o garanție de 35 de ani pentru menținerea culorii și exfolierea vopselei.

  Pot să montez țiglă metalică peste acoperișul existent?

  Da, în unele situații, este posibil să se monteze țigla metalică peste acoperișul existent. Cu toate acestea, este esențial să consulți o echipă de specialiști în domeniul acoperișurilor pentru a evalua dacă acest lucru este recomandat, pentru a nu afecta durabilitatea acoperișului nou instalat în timp. Dacă dorești o astfel de evaluare, noi putem să te ajutăm. Contactează-ne aici.

  Care sunt dezavantajele țiglei metalice?

  1. Comparativ cu țigla ceramică, țigla metalică nu oferă același nivel de rezistență termică. Aceasta poate atinge temperaturi ridicate în timpul verii și nu oferă protecție împotriva frigului în timpul iernii, necesitând izolații suplimentare.

  2. De-a lungul timpului, aspectul acesteia degradează, culorile se estompează și durata de viață “ca nou” a unui acoperiș din țiglă metalică este de aproximativ 20-30 de ani.

  3. De asemenea, nu oferă aceeași protecție fonică ca și țigla ceramică, sau chiar a șindrilei bituminoase, iar izolațiile suplimentare sunt necesare pentru a îmbunătăți izolarea termică și fonică.

  4. Pentru a evita acumularea de zăpadă, panta acoperișului din țiglă metalică trebuie să fie mai mare de 14 grade.

  Montajul, repararea sau înlocuirea unui acoperiș trebuie să fie efectuată de către specialiști, iar echipa noastră este disponibilă pentru a furniza consultanță gratuită în alegerea țiglei metalice adecvate pentru bugetul și proiectul tău. Nu ezita să ne contactezi aici.

  Cât costă metrul pătrat de țiglă metalică în Moldova?

  Prețurile variază de la an la an și depind în totalitate de calitatea dorită, producătorul ales, garanția oferită, materialul din care a fost construit, etc. Pentru o listă actualizată de prețuri la țiglă metalică în Moldova, consultă acest articol.

  Cum se produce țigla metalică?

  Producerea țiglei metalice implică mai multe etape.

  În primul rând, se fabrică bobine din oțel galvanizat la cald. Suprafața materialului este apoi acoperită cu un grund special pentru protecție împotriva coroziunii. După aceea, materia primă este uscată în cuptor pentru a obține un nivel optim de aderență, iar materialul este răcit până la temperatura necesară. Pe suprafața grunduită și uscată se aplică un strat de polimer, urmat de uscarea repetată a materialului în cuptor pentru a asigura rezistența acoperirii polimerice și dobândirea calității de plasticitate. După re-uscare, materialul este răcit.

  Dacă decizi să cumperi și să instalezi un acoperiș din țiglă metalică prin intermediul echipei MONTACO, poți fi sigur că materialul achiziționat a trecut prin toate etapele necesare de fabricație și pregătire conform standardelor acceptate de la partenerii noștri, producători cu renume mondial a țiglei metalice. Contactează-ne acum pentru o estimare a proiectului tău “la cheie” și nu vei regreta.

  Parteneri