În ultimii 25 de ani, majoritatea acoperișurilor din țară au fost învelite cu producție autohtonă și tehnologii moderne, rezultate cu succes.

Marea majoritate a acoperișurilor din Moldova, învelite în ultimii 25 de ani, au originea de producere marca MD (inclusiv Lider MD). Producătorii de țigle metalice au investit în fabrici moderne, cu tehnologii de ultimă generație, folosind materia primă, adică tabla propriu-zisă, din import. Și iată că s-a ajuns la un rezultat destul de eficient, deoarece unele companii reușesc chiar să exporte cu succes producția autohtonă în 14 țări ale lumii. 

Cine sunt producătorii de țiglă metalică de la noi?

Lider MD

Grupul de companii Lider MD a fost fondat în anul 2000. Chiar din primele apariții pe piața autohtonă cu materiale pentru acoperiș, cu țigla metalică marca Lider MD a fost acceptată de către clienți și parteneri. În prezent, compania produce țiglă metalică de trei feluri.

Țiglă Metalică Monterrey

lider md tigla metalica monterrey

Este folosită pe pentru acoperișurile construcțiilor civile. Metalul este bine protejat contra coroziune datorită stratului protector din zinc sau aliaj aluminiu-zinc. Datorită stratului de finisaj decorativ din polimeri, proprietățile estetice au o rezistență sporită la intemperii, vânt puternic, grindină, gheață și zăpadă, raze ultraviolete. Compania Lider MD dispune de o gamă vastă de culori într-o varietate de peste 20 de nuanțe cu diferite structuri.

Tabla cutată Monterrey se montează pe acoperiș cu unghiul de înclinare de la 14°; grosimea 0,45mm – 0,55mm. 

Vezi lista de prețuri >

Țiglă Metalică Melano

lider md țiglă metalică melano

La scurt timp după lansare, țigla metalică Melano de la Lider MD a devenit foarte solicitată. Liniile lungi și marginile pronunțate îi conferă un aspect modern și asigură o etanșare perfectă. Este folosită pentru acoperișurile construcțiilor civile. La fel ca monterrey este protejată anticoroziune, fiind acoperită cu un strat zinc sau aliaj aluminiu-zinc. Datorită tăieturii 3D, îmbinările orizontale ale foilor sunt practic invizibile, ceea ce îi dă un aspect estetic foarte atractiv întregului acoperiș.

Țigla metalică Melano se montează pe acoperiș cu unghiul de înclinare de la 14°; grosimea 0,45mm – 0,55mm.
Vezi lista de prețuri >

Țiglă Metalică Florenția

lider md tigla metalica florentia

Inspirată de designul țiglelor ceramice tradiționale, țigla metalică Florenția îmbină în sine rafinamentul și eleganța clasică cu durabilitatea și performanța metalului modern. Este folosită pentru acoperișurile construcțiilor civile. La fel ca Мonterrey și Мelano, este protejată anticoroziune, fiind acoperită cu un strat zinc sau aliaj aluminiu-zinc.

Țigla metalică Florenția de la Lider MD, se montează pe acoperiș cu unghiul de înclinare de la 14°; grosimea 0,45mm – 0,55mm. 

Vezi lista de prețuri >

Alte produse marca Lider MD

Despre sine, compania Lider MD, pe site-ul propriu spune: 

“Principala prioritate a companiei este furnizarea gamei necesare de servicii conexe, începând cu selectarea și calcularea unei comenzi economice a materialelor și terminând cu consultații personale privind aplicarea și funcționarea acestora.”

În catalogul de produse compania mai enumeră:

 • sisteme pluviale;
 • tablă cutată;
 • garduri;
 • accesorii pentru acoperiș;
 • ferestre pentru mansardă și scări de acces la pod
Cauți Oferte cu Materiale și Montaj Inclus?
Consultă-te cu specialiștii

Conluxart

Înființată în 1998 la Chișinău, compania Conluxart ține să sublinieze combinația armonioasă a celor trei aspecte importante: construcție, lux (creat de materialele calitative) și „artă”. Este un partener important pentru compania MONTACO, având în palmaresul comun mai multe obiecte finisate cu brio. Produce și comercializează țiglă metalică din tablă suedeză sau din tablă coreeană, începând cu grosimea de 0.40mm până la 0.55mm, cu textură mată sau lucioasă.

Țiglă Metalică Umbrella

conluxart

Există două modele de țiglă metalică Umbrella. Este fabricată din tablă suedeză SSAB. Testată în condițiile dure ale Scandinaviei, tabla Greencoat Mica BT și Matt Polyester prezintă toate avantajele pentru un acoperiș durabil și rezistă la temperaturi situate între 100°C și -40°C. Țigla metalică clasic-modulară este tăiată pe dimensiunea solicitată de clienți sau este completată din module pretăiate de la 1 la 10 pași (380mm-3530mm), iar țigla metalică dublu-modulară reprezintă module pretăiate a câte 2 pași cu dimensiunea 755mm. Compania garantează:

 • 50 de ani durata de viață;
 • 30 de ani garanție la corozie;
 • 20 ani garanție la culoare

Vezi lista de prețuri >

Notă: La formarea prețului la țiglă metalică contează tabla din care e profilată, grosimea tablei, producătorul și garanția.

Țiglă Modulară BAVARIA Roof 2.0 

tigla modulara bavaria roof 2.0 conluxart

Țigla metalică dublu-modulara BAVARIA este un produs inovativ, special conceput pentru facilitarea montării la înălțime și întreținere:

 • Dispune de orificii de montare pregătite pe preștanțările verticale,
 • Profil simetric
 • Realizată după tehnologie modernă în formă 3D
 • Ușoară la transportare, montare, dar și reduce pierderile de material în timpul instalării acoperișului.

Vezi lista de prețuri >

Notă: La formarea prețului la țiglă metalică contează tabla din care e profilată, grosimea tablei, producătorul și garanția.

Țiglă Metalică Arctica Clasică

Așa cum sugerează și denumirea sa, țigla metalică Arctica® vine să întărească o caracteristică principală a produselor RoofArt (Conluxart), aceea de rezistență excepțională în fața celor mai dificile condiții climaterice: temperaturi extreme, vânturi puternice, cantități mari de precipitații etc. Mai mult decât atât, acest model de țiglă metalică este fabricat din tablă de oțel cu proprietăți bio, ecologice, cu grijă față de mediul înconjurător.

Vezi lista de prețuri >

Notă: La formarea prețului la țiglă metalică contează tabla din care e profilată, grosimea tablei, producătorul și garanția.

MONTACO

Compania MONTACO este lider în piața construcțiilor, acoperișurilor, fațadelor și a ferestrelor. Este cel mai bun creator de acoperișuri din Moldova, atât pentru ​​locuințe luxoase, cât și pentru cele mai simple. Propune spre comercializare țigle metalice de producție proprie, cum ar fi:

Țiglă Metalică Ecomet

tigla metalica ecomet

La prețuri mai mici, când vine vorba de o construcție temporară, un gard sau o streașină. Tablă de grosimea 0,35 – 0,4 mm, corespunzător și prețul este proporțional. Formele și culorile sunt la fel de variate ca și celelalte materiale mai scumpe.

Vezi lista de prețuri >

Țiglă Metalică Standmet

montaco țiglă metalică standmet

Țigla metalică și tabla cutată cu grosimea tablei zincate de cel puțin 0,45 mm. Tabla este importată din Coreea, Italia, Germania.

Formele cele mai populare ca Monterrey, Banga, Cascade, Valencia și Florenția se pot confecționa la comandă în 24 de ore.

Vezi lista de prețuri >

Metrotile Premium

metrotile tigla metalica premium md

Produsele Metrotile sunt fabricate din oţel protejat cu un aliaj zinc-aluminiu. Aluminiul creează o barieră de apărare faţă de agenţii atmosferici agresivi, iar zincul contribuie la creşterea durabilităţii.

Peste stratul de zinc-aluminiu urmează un grund, pe care se aplică un strat dens acrilic ce fixează granulele de piatră naturală.

Finisajul este realizat cu un lac acrilic transparent.

Vezi lista de prețuri >

Blachotrapez

blachotrapez in moldova tigla metalica poloneza

Țigla metalică modulară produsă la Blachotrapez (Polonia) din cea mai calitativă tablă de producție europeană.

Are geometria perfectă și o formă adâncă a valurilor (35-40 mm), țigla metalică modulară Blachotrapez conferă acoperișului relief ca țigla ceramică, eleganță și un stil unic.

Garanția pentru aceste țigle din tablă de producție Germană se oferă pentru 30-40-50 de ani, sunt produse unice pe piața moldovenească.

Vezi lista de prețuri >

Eurostil

Compania Eurostil produce și comercializează țiglă metalică, tablă profilată și accesorii pentru acoperișuri destinate construcțiilor rezidențiale și industriale. Dispune de cele mai performante linii de producție, și importă materie primă de înaltă calitate. Produsele marca Eurostil sunt supuse anual verificărilor riguroase și dețin certificate de conformitate.

Țiglă Metalică Bavaria

eurostil tigla metalica produsa in moldova

Țiglă metalică Bavaria se profilează din tablă din oțel, zincată, prevopsită cu grosimea de 0,45 mm – 0,55 mm, cu o cută de 25 mm înălțime. Datorită caracteristicilor sale, în special cutei mai înalte, acest tip de țiglă este mai rezistentă, păstrând în continuare aceleași caracteristici de izolație fonică, termică, rezistență înaltă la intemperii.

Vezi lista de prețuri >

Țiglă Metalică Monterrey

eurostil monterrey

Monterrey este o țiglă de tip clasic și se potrivește oricărui stil arhitectural, încadrându-se perfect atât în mediul urban cât și cel rural. Tablă cu grosimea de 0,45 mm – 0,55 mm.

Vezi lista de prețuri >

Kasteel

Este o companie producătoare de țiglă metalică, tablă cutată, sisteme de scurgere și accesorii pentru acoperișuri, având o experienţă de peste 10 ani în producerea, comercializarea și montarea materialelor pentru acoperiș în clădirile rezidențiale, industriale, biserici.

Datorită tehnologiei unice oferă o variantă premium a învelitorii de acoperiș, calitatea și protecția acoperișului fiind asigurat de învelișul unic MPR Mat. Calitatea și durabilitatea produselor Kasteel sunt garantate de materialele de înaltă calitate și de echipamentele de ultimă generație.

Țiglă Metalică Korami

tigla metalica kasteel md

Cu o simetrie perfectă și un aspect bogat, țigla metalică Korami transformă orice acoperiș într-o operă de artă. Este un model de țiglă metalică care adaugă valoare și eleganță, cu o rezistență superioară la intemperii și condiții meteorologice extreme. Tablă de grosimea 0,45 – 0,55 mm.

Vezi lista de prețuri >

Țiglă Metalică Olympia

kasteel md olympia

Țigla metalică Olympia și Olympia Plus este produsul inovator și unic pe piață, conceput pentru a oferi un acoperiș desăvârșit, modern și elegant. Configurațiile diferite ale învelișurilor și culorile variate reprezintă primul criteriu de personalizare a casei, evidențiindu-se astfel valoarea estetică a acoperișului. Tablă de grosimea 0,45 – 0,55 mm.

Vezi lista de prețuri >

Țiglă Metalică Kasteel

țiglă metalică kasteel md

Tigla metalica Kasteel este o soluție modernă și eficientă pentru acoperișuri, având avantajul unei forme clasice și elegante care se potrivește cu orice configurație a acoperișului. Tablă de grosimea 0,45 – 0,55 mm

Vezi lista de prețuri >

Dasterum

Dasterum este o firmă cunoscută în producția de articole din tablă de oțel zincată pe piața moldovenească, cu experiență din 1999. Ei produc din materie primă de înaltă calitate de la furnizori de încredere, testate de ani de zile de instalațiile moderne de producție și de o echipă puternică și înalt calificată. Au o echipă de lucrători de producție, ingineri, proiectanți, manageri în Chișinău și reprezentanți regionali.

Țiglă Metalică Monterrey

țiglă metalică monterrey

Țigla metalică este realizată din oțel galvanizat cu grosimea de 0,45 mm, cu un înveliș de polimer (poliester) care asigura rezistență la coroziune și durabilitate acoperișului. Lățimea totală a foii este de 1190 mm, iar lățimea de lucru este de 1100 mm.

Vezi lista de prețuri >

Țigla Metalică Valencia

dasterum md valencia

Ușurința de instalare a plăcilor metalice, greutatea redusă (4,5 kg/m2), rentabilitatea în tăiere au făcut plăcile metalice populare atât cu marile organizații de construcții, cât și cu dezvoltatorii privați. Înălțimea mică a profilului țiglei metalice oferă rigiditatea și rezistența necesară și, în același timp, conferă acoperișului un aspect calm și armonios. Tablă cu grosimea de 0,45 mm.

Vezi lista de prețuri >

Țiglă Metalică Kascad

dasterum md tigla metalica kascad

 „Kascad” – este o țiglă metalică care diferă de modelele clasice în forme mai stricte. Caracteristici distinctive ale materialului de acoperiș: un model drept, uniform în relief și caneluri decorative. Datorită acestui fapt, relieful plăcii metalice Cascade capătă forma originală a unui baton de ciocolată clasic. Tablă cu grosimea de 0,45 – 0,5 mm.

Vezi lista de prețuri >

De ce alegem MONTACO?

Compania MONTACO, specializată în domeniul construcțiilor de acoperișuri și fațade are o experiență pe piața Republicii Moldova din anul 1999. Deja se poate expune ca un adevărat expert despre calitățile țiglei metalice moldovenești și declară cu fermitate că țigla metalică este:

Economică

Datorită greutății sale ușoare și dimensiunilor mari, este nevoie de obicei de 5 – 7 zile pentru ca 2 muncitori să finalizeze toată instalarea unui acoperiș de mărime medie. Și reduce foarte mult costurile legate de transport, precum și de aplicare.

Se instalează ușor

Proprietatea țiglei metalice de a fi ușor de tăiat, determină și rezultatul utilizării pe scară largă la diferite clădiri, cum ar fi acoperișurile abrupte sau clădirile înalte. Designul științific și rezonabil o face mult mai ușor de instalat.

Rezistența la vânt și rezistența la furtună

Țigla metalică folosită în țara noastră are doar 1/6 din greutatea altor țigle tradiționale, dar designul de suprapunere orizontală al fiecărei piese poate rezista vânturilor și furtunilor puternice.

Izolație termică și durabilitate

Placa de oțel, acoperită cu zinc și galvalume are o rezistență mai puternică, iar aliajul dintre aluminiu, zinc și silicon, conferă țiglei o garanție ți o durabilitate în plus, asigurându-i o durată de viață de până la 50 de ani.

Articole similare: