A avea o casă întunecată este unul dintre cele mai deprimante lucruri care i se pot întâmpla oricărui om și, din păcate, nu este chiar atât de rar întâlnit, chiar și în zilele noastre. Zonele prost dimensionate, spațiile constrânse de construcțiile învecinate care limitează expunerea la soare, ferestrele prea mici și o mulțime de capcane de decorațiuni și amenajări interioare, sunt principalele cauze pentru spațiile întunecoase, unde lumina naturală este foarte greu accesibilă.

Omul se va simți mai bine într-o cameră plină de lumină naturală decât într-un spațiu întunecat, umbros, unde soarele nu strălucește. Disconfortul se poate evidenția psihologic, fiziologic, economic, etc., întunericul fiind respins la nivel înnăscut de către ființele umane.

Dacă se purcede la construcția unei case cu mansardă, obligatoriu trebuie cerut arhitectului să includă o mulțime de ferestre. Această filozofie este deja inerentă perceperii arhitecturale moderne, dar pe măsură ce ferestrele fac proiectul mai scump, mulți oameni aleg să le reducă. Trebuie găsit un echilibru optim între buget și funcționalitate, stabilind o bună comunicare cu profesionistul care proiectează casa. Cu un bun studiu al orientării și al împrejurimilor, adăugat la unele soluții de inginerie, se pot obține ferestre cu lumină naturală la toate compartimentele, chiar dacă nu cu ferestre tradiționale deschise spre exterior. Lumina naturală inclusă în proiect din start este cu mult mai eficientă și mai ieftină decât modificările de mai târziu!

blog montaco imagine

Acoperiș

Acoperișul unei case/bloc trebuie să răspundă tuturor cerințelor de funcționalitate. Printre acestea, am putea enumera:

  • cerințe de siguranță (fie structurale, împotriva riscului de incendiu sau rezultate din utilizarea curentă a locuinței); 
  • cerințe de confort (vorbim de etanșeitate, higrotermică, acustică, confort vizual etc.)
  • cerințe economice (în ​​ceea ce privește costurile de întreținere, cât și durabilitatea)

Datorită faptului că se află permanent în exterior, acesta este supus la numeroase acțiuni naturale pe parcursul zilei și anului. Dintre aceste acțiuni, putem evidenția radiația solară primită, acțiunea vântului și prezența apei, deci este esențial ca acestea să fie hidroizolate corespunzător și izolate termic. În acest fel se va evita supraîncălzirea vara și pierderile termice vor fi minimizate iarna.

Ferestre de mansardă

Noua generație de ferestre de acoperiș VELUX este eficientă din punct de vedere energetic.

Acoperișurile sunt responsabile pentru 30% din pierderile de energie din clădiri, așa că este extrem de important să folosim materiale inovatoare, de înaltă performanță.

VELUX oferă soluții de calitate bazate pe cercetări de ultimă generație pentru a îmbunătăți izolația, economiile de energie și pentru a oferi un confort optim pe tot parcursul anului. VELUX este dotat cu capacități excepționale de izolare, fără a uita de simplitatea utilizarii ferestrelor.

Vrei mai multă lumină în mansarda ta?
Ferestre velux cu montaj inclus

Montarea ferestrelor de acoperiș VELUX

Montarea ferestrelor de mansardă se bazează pe un proces care din start asigură un finisaj impermeabil și durabil. Pentru o instalare perfectă, vă recomandăm să utilizați produse de instalare VELUX originale. Produsele de instalare VELUX sunt adaptate pentru noile ferestre de acoperiș și concepute pentru a se potrivi perfect, făcând instalarea ușoară, rapidă, fiabilă și durabilă. Toți pașii au fost luați în considerare pentru a face instalarea mai rapidă, mai ușoară și mai logică pentru instalator. Instalarea ferestrelor în tavan este o modalitate elegantă de a spori pătrunderea luminii naturale în spațiile de mansardă, îmbunătățind condițiile de locuit ale acestora fără a modifica prea mult fațada clădirii și este de obicei o lucrare aprobată chiar și în locuri greu de licențiat, cum ar fi zonele istorice. 

O soluție perfectă pentru a obține mai multă lumină naturală, fie că este vorba de proiecte de construcție sau de o renovare profundă, este realizarea unei grădini de iarnă. Aceste grădini sunt cutii luminoase, cu pereți de sticlă care lasă să pătrundă lumina naturală de la o fereastră din tavan, ceea ce înseamnă o lucrare mai cuprinzătoare decât simpla instalare a ferestrei pe acoperiș. Această soluție este o idee grozavă pentru casele a căror apropiere de vecini împiedică construirea de ferestre spre exterior.

O altă soluție de acest fel, dar puțin diferită și care, eventual, va fi fezabilă doar cu planificarea înainte de construcție, este crearea unui perete de fronton deschis în partea superioară și în partea fațadei unde este posibilă instalarea ferestrelor. Această opțiune este o modalitate ingenioasă de a ocoli imposibilitatea de a face ferestre într-o anumită parte a fațadei, lăsând să intre lumină și păstrând intimitatea. Trebuie de discutat cu arhitectul și de studiat cele mai bune soluții pentru fiecare caz în particular.

Transformare în balcon

VELUX

Ferestrele de mansardă înclinate capătă o nouă utilizare pe lângă iluminat. Firma specializata în acest tip de cadru oferă soluția cu structura retractabilă, în acest fel planul vitrat se poate deschide, transformandu-se intr-un capac și o balustrada pentru a explora spațiul exterior și peisajul.

Pentru cei care locuiesc la o mansardă care nu are balcon sau terasă, ferestrele care se transformă în balcon pot fi o alternativă excelentă pentru a bucura locatarii de priveliștea exterioară. Nimic mai plăcut decât să bei o cafea dimineața la balcon, să-ți faci planurile de zi, să-ți aranjezi toate gândurile și ideile pentru viitor.

Structura balconului

Este format dintr-o structură cu mecanism de pliere care, atunci când este extins, se transformă într-un mic balcon. Fără îndoială, un element practic, modern și strălucitor.

Această alternativă este ideală pentru toate acele case în care este nevoie de lumină și ventilație la cel mai înalt etaj. Și, desigur, este o modalitate grozavă de a avea un spațiu în aer liber, chiar dacă acest spațiu este mic.

Care sunt principalele lor caracteristici și cum funcționează

Ferestrele care se transformă în balcon sunt cu adevărat practice și, după cum am menționat, au un mecanism de pliere care se extinde ușor în afara casei. Se adaptează bine la medii și nu ocupă mult spațiu. Desigur, odată instalate, acestea trebuie bine fixate pentru o mai mare securitate.

În general, au formă pătrată sau dreptunghiulară și sunt compuse din două părți. Pe scurt, sunt două ferestre de aceeași dimensiune, unde una se extinde spre exterior.

Partea exterioară, atunci când este extinsă, se desprinde de pe barele laterale și stă fixată pe șinele de siguranță. Pe de altă parte, a doua fereastră este ridicată pentru a crea un fel de acoperiș care va apăra de soare și ploaie.

Există diferite varietăți de dimensiuni și modele. Se poate alege pe cel care se potrivește cel mai bine spațiului concret, tipului de sticla și sistemului de inchidere. Și chiar dacă pare incredibil, dar se pot pune și perdele la ferestre.

Practicitate

Este impresionant să vezi cât de ușor este să obții un balcon cu această structură. Așadar, dacă se dorește mai multă lumină și aerisire, nu trebuie de ezitat cu procesul de încorporare în acoperiș. Doar că instalarea trebuie făcută corect, astfel încât să fie posibilă utilizarea lui în siguranță.

Trend de popularitate

Aceste ferestre care se transformă în balcoane încep să devină un trend în clădiri. Deși sunt încă scumpe, vor deveni curând un articol foarte popular în multe case.

Designul său modern, rezistent și original oferă un caracter mult mai proaspăt și mai casual spațiilor mici. Și nu este obligatoriu să fie lăsat întotdeauna deschis.

Cu acest tip de fereastră care se transformă în balcon se pot crea spații cu adevărat speciale și interesante. La dorință se pot plasa câteva accesorii în apropierea zonei (cum ar fi un mini bar), pentru a crea un spațiu de relaxare sau de agrement cu vedere la exterior. 

Alegeți aceste ferestre frumoase care se transformă în balcon și oferiți mansardei dvs puțină viață și originalitate. Astfel, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la lipsa luminii sau a ventilației. În plus, veți câștiga încă un spațiu în casa Dvs.

Ai nevoie de ajutor pentru construcția acoperișului?
Contactează-ne