Renovarea acoperișului este esențială pentru protecția casei. Aflați când să reînnoiți sau să înlocuiți acoperișul pentru protecție optimă.

Un acoperiș deasupra capului vă protejează de razele strălucitoare ale soarelui și de precipitații. Dar tocmai din cauza acestor influențe meteorologice, durata de viață a unui acoperiș nu este la infinit. Așa că vine un moment când renovarea acoperișului devine o necesitate. Uneori trebuie doar reînnoit învelișul acoperișului, dar se poate și ca întregul acoperiș să fie înlocuit. Deci trebuie știut exact ce lucrări de renovare trebuie efectuate.

Tipuri de renovare a acoperișului

Un acoperiș este format din câteva părți. O parte este mai importantă decât cealaltă, iar una se uzează mai repede decât cealaltă. Dacă este ceva în neregulă cu acoperișul, vor trebui analizate toate aceste părți diferite și de făcut alegerea care trebuie înlocuită (nord vs sud).

Prin urmare, vă puteți renova acoperișul în diferite moduri, în funcție de piesa care trebuie înlocuită.

Instalați un acoperiș proeminent

Dacă acoperișul trebuie înlocuit, iar structura acoperișului este încă în stare bună,se poate instala un acoperiș suprapus. În acest caz, aceasta înseamnă plasarea unui nou acoperiș deasupra acoperișului existent. Avantajul acestei metode este că nu se pierde timp îndepărtând vechiul acoperiș, iar acest lucru vă economisește bani.

Puteți face o distincție între un acoperiș suprapus pentru acoperișuri înclinate și un acoperiș suprapus pentru acoperișuri plate. De asemenea, este posibilă aplicarea izolației.

Verificarea izolației acoperișului

Așa cum ar trebui să se verifice dacă acoperișul vechi are un înveliș rezistent, este interesant de verificat dacă acoperișul are izolație. Mai ales dacă s-a cumpărat casa și nu există siguranța dacă izolația este, merită de verificat acest lucru.

Dacă nu există deloc izolație la acoperiș sau cantitatea de izolație a acoperișului nu corespunde standardelor contemporane, se poate profita de ocazie pentru instalarea unei izolații suplimentare pentru acoperiș. Beneficiile acestui lucru sunt evidente.

Cauți Oferte cu Materiale și Montaj Inclus?
Consultă-te cu specialiștii

Montarea izolației acoperișului

Instalarea izolației acoperișului este, de asemenea, o muncă frecvent efectuată pe acoperișuri. Beneficiile vorbesc de la sine. Cu izolarea acoperișului se pot economisi la factura de energie și se poate crește confortul de locuit în casă.

Izolarea unui acoperiș poate fi efectuată în diferite moduri. Acest lucru face posibilă izolarea unui acoperiș din exterior și izolarea unui acoperiș din interior. Ambele metode au avantaje și dezavantaje

Izolația acoperișului din interior

În acest caz, izolația acoperișului este plasată între căpriorii construcției acoperișului și este acoperită cu un strat de bază.

Izolarea unui acoperiș din interior este cea mai ușoară metodă. În acest caz, nu trebuie modificat nimic la structura acoperișului existent. Materialul izolator este aplicat pe acoperișul existent din interior.

În acest caz, sunt adesea alese materiale de izolare pe bază de vată minerală, precum vată de sticlă sau vată de calcaroasă. Aceste materiale pot fi ușor comprimate și plasate între căpriorii acoperișului. Dar, desigur, este posibil să fie instalate și panouri izolante din polistiren extrudat, dur pe interiorul acoperișului.

Avantajul acestei metode este că este destul de ușor de realizat. Deci nu trebuie să vă dezasamblați complet acoperișul. Dezavantajul este că există un risc mai mare de a avea multe punți reci.

Izolați acoperișul din exterior

Dacă aveți o renovare majoră a acoperișului, cel mai bine este să vă izolați acoperișul la exterior. Această metodă este mult mai interesantă decât izolarea din interior. Motivul pentru aceasta este că e cu mult mai bună plasarea unei carcase de izolație continuă pe acoperiș din exterior. Deci practic nu există riscuri de creare de poduri reci, iar izolația va fi mult mai eficientă.

Pentru a vă izola acoperișul din exterior, trebuie un pic ajustată (doar parțial) structura acoperișului. La urma urmei, stratul de izolație trebuie plasat sub acoperiș. De asemenea, trebuie să fie instalați o barieră de vapori pentru a proteja stratul de izolație împotriva umezelii. Prin urmare, cel mai bine este utilizarea acestei metode numai dacă sunt lucrări majore de renovare la acoperiș.

Pune un strat protector

Drept exemplu ar putea servi utilizarea unei membrane bituminoase sub înveliș. Cea mai eficientă hidroizolație, care și-a câștigat popularitatea de lungul timpului. Este un strat protector care se aplică între materialul izolator și învelișul acoperișului. Acoperișul va proteja atât materialul izolator, cât și structura de sub acoperiș împotriva ploii și vântului.

Casele noi sunt dotate standard cu un astfel de adăpost. Dar în casele mai vechi se întâmplă adesea să nu existe un adăpost disponibil. Instalarea unui adăpost este adesea parte a unui proiect mai mare de renovare a acoperișului.

Prin urmare, adăpostul servește la protejarea unui număr de componente esențiale ale acoperișului și, prin urmare, trebuie să îndeplinească o serie de criterii. Aceasta înseamnă că un adăpost este întotdeauna perfect impermeabil și rezistent la vânt. Un adăpost trebuie, de asemenea, să fie permeabil la vapori. Aceasta înseamnă că umiditatea din exterior nu poate intra, dar aerul umed din interior poate scăpa din casă. Astfel se evită problemele de umiditate în stratul de izolație.

Renovarea Acoperișului

Puncte de atenție în timpul renovării acoperișului

Sunt multe lucruri de luat în considerare atunci când se renovează un acoperiș. În special în cazul lucrărilor de renovare mai mari, este important să acordați suficientă atenție unui număr de puncte de interes.

Recuperarea acoperișului

În unele cazuri este posibilă și recuperarea acoperișului existent. De exemplu, s-ar putea ca doar o parte din țiglele acoperișului să fie înlocuite și se poate recupera o altă parte. Se pot  apoi curăța aceste țigle de acoperiș recuperate și apoi se pot monta înapoi pe acoperiș.

De asemenea, este o economie de bani aici, deoarece nu trebuie cumpărate țigle noi. Pe de altă parte, curățarea tuturor plăcilor de acoperiș una câte una este o muncă intensivă. La fel ar trebui să fie verificate fiecare țiglă de acoperiș pentru a fi sigur că nu au suferit daune ascunse și nu sunt crăpate după îngheț.

Verificați jgheabul

Deoarece un specialist în acoperișuri se va ocupa de remedierea acoperișului, cu siguranță merită să fie verificate imediat toate jgheaburile și întreg sistemul de scurgere a apei. În caz dacă acoperișul casei este murdar sau defect și trebuie înlocuit, fie și parțial, există șanse mari ca acesta să fie și cazul jgheaburilor și a sistemului de scurgere a apei. La urma urmei, destul de multă murdărie care ajunge în jgheab vine de pe acoperiș.

De asemenea, este adevărat că de multe ori este mai ieftină înlocuirea atât a învelișului acoperișului, cât și a jgheabului în același timp, împreună. A avea un jgheab înlocuit separat este mai scump. În unele cazuri, este, de asemenea, mai ușor să fie abordat totul împreună. Acesta este, de exemplu, cazul cu jgheaburile, unde acoperișul trece parțial peste jgheab.

Care este prețul pentru o renovare a acoperișului?

Prețul unei renovări a acoperișului depinde, evident, de lucrarea pe care se dorește a fi efectuată. Dacă se vrea doar o reparație a acoperișului, fie și una mai amplă, acest lucru va fi considerabil mai ieftin decât dacă va trebui de instalat un acoperiș complet nou.

Dimensiunea și accesibilitatea acoperișului vor juca, desigur, un rol și în calculul prețului. În orice caz este bine ca proprietarii să se adreseze unor specialiști în domeniu, care pentru consultații nu cer bani. Dacă se va apela la MONACO, la noi puteți profita de serviciile unui arhitect profesionist, care vă poate dirija cu cele mai bune sfaturi pentru renovarea casei Dvs și în beneficiul familiei Dvs.

Articole similare: