Montajul este o parte importantă din bugetul pentru construcție/renovare a acoperișului unei case. Importanța lui tehnică depășește deseori 75% din totalul componentelor unui acoperiș.
De aceea, echipa de montaj trebuie aleasă cu mare grijă, astfel încât să aveți siguranța că-și fac treaba responsabil și calitativ, iar prețul montajului să nu depășească prețurile medii de pe piața cu mai mult de 10%.

Montajul sindrilei bituminoase

Experiența altor țări arată că nu toți specialiștii în acoperișuri execută lucrări de dulgherie, de tâmplărie și, cu atât mai mult, de ranforsare cu beton și zidărie. De regulă acestea sunt făcute de constructoriechipa care a ridicat casamontatorilor de acoperișuri revenindu-le doar învelitoarea. La noi, în Moldova, meșterii de acoperișuri preiau tot mai multe din aceste funcții, dacă nu chiar pe toate.

Ai Deja Materialele pentru Acoperiș și Ai Nevoie Doar de Montaj?

Vezi Oferta

Prețul Montajului Depinde de Lucrări

Montajul acoperișului ar fi bine să-l despărțim pe tipuri de lucrări de acoperiș:

Lucrări de acoperișPreț montaj acoperiș în Moldova
Înlocuirea acoperișului vechi pe structura existentă9-10€/m2
Acoperiș nou din țiglă metalică fără elemente decorative din lemn12-13€/m2
Acoperiș nou din țiglă metalică cu elemente decorative din lemn13.5-14.5€/m2
Acoperiș nou din șindrilă bituminoasă fără elemente decorative din lemn13-14€/m2
Acoperiș nou din șindrilă bituminoasă cu elemente decorative din lemn13.5-14.5€/m2
Acoperiș nou din țiglă ceramică cu elemente decorative din lemn15-16€/m2
Reconstrucția totală în mansardă locativă cu demolarea acoperișului vechi, ranforsare cu brâuri din beton, cu zidărie pereți, cu construirea acoperișului nou termoizolat și accesorizat la cheie20-25€/m2
Montaj sistem de scurgere5-8€/m.l.
Montaj lambriuri la streașină5-6€/m.l.
Montaj termoizolație între căpriori5-6€/m2
Montaj strat suplimentar termoizolație între șipci (inclusiv șipcile)5-6€/m2
Montaj scară de mansardă50€/buc.
Montaj ferestre de mansardă în acoperiș nou50-70€/buc.
Montaj ferestre de mansardă în acoperiș existent50-100€/buc.

Desigur, mai există tipuri de lucrări care nu sunt incluse în listă, însă principalele poziții în prețurile pentru montajul acoperișului le-am acoperit.

Raportul Preț Montaj—Calitate și Garanție

Cu devieri foarte mici, aceste prețuri pot fi întâlnite foarte des pe piața moldovenească de acoperișuri. Ceea ce vrem să sugerăm este că, plătind prețul pentru montaj, ar trebui să fiți asigurați de un nivel destul de ridicat de calitate și ar fi bine sa obțineți garanție pentru lucrările de montaj pentru o perioadă de cel puțin 5 ani.

Aici apar 2 opțiuni: sau găsiți o echipă prin recomandare care dă garanție și vă ocupați personal de restul componentelor pentru acoperiș, sau angajați o firmă care se va ocupa 100% de toate și care nu depășește prețurile de piață pentru acoperiș din Moldova. MONTACO nu percepe adaos comercial la serviciile de montaj. Prețul pe care îl achitați pentru montaj revine direct echipei de montatori. Deci plătiți la fel ca și altor echipe individuale. În același timp obțineți siguranța relației contractuale cu o companie cu reputație impecabilă, precum și garanție de 10 ani.

            Cauți Soluții Complexe cu Montaj și Materiale?

Vezi Oferta